Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Nordhavn får Danmarks hurtigste elbil-tankstation

I Nordhavn kan du nu lade din elbil op på bare otte minutter.

07. feb 2018, kl. 19:10 af · ·

Fra onsdag den 7. februar kan københavnske bilejere sætte turbo på opladningen af deres elbiler.

Som det første sted i Danmark har teknologivirksomheden CleanCharge Solutions opsat en 150 kW hurtiglader i Nordhavn. Fremover bliver det muligt at oplade cirka 10 gange hurtigere end på normale ladestandere.

Formålet er at vise hvor hurtigt og bekvemt, man kan oplade sin elbil.

Fra 2 timer til 8 minutter

Med 150kW-ladestanderen kan en elbil, der er forberedt til det, lade 100 kilometers kørsel på otte minutter, fremfor de 1-2 timer, det tager på en almindelig ladestander. 

- Nordhavn er fremtidens bæredygtige bydel, og den nye, hurtige el-tankstation ser vi fra By & Havns side som et naturligt tilbud til bydelens bilister. Vores målsætning er i det hele taget, at Nordhavn skal være stedet, hvor fremtidens energirigtige løsninger udvikles, afprøves og implementeres, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn.

For direktør i CleanCharge Solutions, Claus Bildsøe Astrup, er det også en investering i fremtiden.

- Der er ingen tvivl om, at lade-hastighederne stiger. Der kommer ladestandere med større og større effekt og bilerne, der kommer i fremtiden, vil kunne modtage en større mængde strøm på kortere tid, og dermed vil vi være i en situation, hvor det at lade sin elbil, vil være noget man gør på vejen, siger han. 

Ladestationen kan findes i P-hus Lüders i Helsinkigade i Nordhavnen. El-tankstationen er tilgængelig for alle, men det er dog langt fra alle elbiler, som er klar til den hurtige opladning.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version