Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Mette F. vil stramme lovgivning om hadforbrydelser: "Vi er langt – men kampen er endnu ikke forbi"

Regeringen har lørdag præsenteret en ny lovpakke for flere LGBTI-rettigheder. I Mette Frederiksens tale ved Pride Show 2020 står det klart, at Danmark er langt, men endnu ikke i mål.

22. aug 2020, kl. 21:14 af · ·

Regeringen vil tydeliggøre i straffeloven, hvad der er hadforbrydelser og på den måde slå hårdere ned mod hadefulde ytringer og hadforbrydelser.

Sådan lyder det lørdag aften ved statsminister Mette Frederiksens tale til Copenhagen Pride 2020, som du kan streame live hos TV 2 Lorry ved at klikke her.

Og selvom statsministeren anerkender, at Danmark er kommet langt i kampen for mangfoldighed, er der fortsat lang vej igen, lyder det.

- Op mod 2.700 personer i Danmark – i Danmark - udsættes for vold på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet hvert år, og næsten hver anden transperson undgår at komme bestemte steder blandt andet af frygt for at blive chikaneret – eller ligefrem overfaldet.

- Bliver man overfaldet eller svinet til, fordi man viser, hvem man er, skal det fremover være tydeligt, at det er en hadforbrydelse eller en hadefuld ytring under straffeloven, siger Mette Frederiksen i talen, der særligt kredser om den lovpakke for LGBTI-miljøet, som regeringen præsenterede lørdag morgen.

"Frihed til forskellighed"

Lovpakken ”Frihed til forskellighed”, der kommer fra ligestillingsminister Mogens Jensens ministerium, præsenterer ti konkrete initiativer, som skal ”styrke rettigheder og muligheder for homo- og biseksuelle, trans- og interkønnede”, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Blandt initiativerne er blandt andet muligheden for, at transkønnede børn og unge under 18 år kan få mulighed for at ændre juridisk køn, ligesom det skal være muligt at få et X i passet for interkønnede og personer, der ikke identificerer sig som mand eller kvinde.

- Vi vil blandt andet sætte ind mod diskrimination og chikane af homo- og biseksuelle, trans- og interkønnede. Det skal gøres tydeligt, at det er forbudt, uanset hvor det foregår. Om det er direkte eller indirekte. Så vil vi ikke have det i Danmark, siger statsministeren og tilføjer:

- Det skal stå helt klart, at for eksempel et lesbisk par ikke må afvises af en boligforening, blot fordi de er lesbiske.

Ifølge udspillet har 31 procent af danske LGBTI-personer oplevet at føle sig diskrimineret på grund af deres LGBTI-identitet, mens 57 procent af homoseksuelle mænd og 37 procent af homoseksuelle kvinder har oplevet at blive mobbet eller chikaneret på grund af deres seksuelle orientering.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version