Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

De storsælger i Kina: Opskrift på udenlandsk middagsfavorit

Konksnegle er populære som aldrig før, og de danske fiskere sælger tonsvis til Kina. Her kan du få en opskrift på, hvordan den nye spise tilberedes.

02. apr 2017, kl. 17:32 af · ·

Havets vinbjergsnegl.

Man kan høre havets brusen i en konkylie - og nu kan fiskerne på Nordkysten også fornemme lyden af penge. Konksneglen er en delikatesse i bl.a. Kina, og måske bør vi også lære at spise det slimede bløddyr her i Hovedstadsområdet.

I Hundested er fiskerne i hvertfald nu begyndt at gå nye veje - i stedet for fisk, går de nu efter at få konksnegle med ombord. Sneglen kaldes også havets vinbjergsnegl, og spises blandt andet i Færøerne og Frankrig. 

Souchef Ingwer Grünberg på restaurant Musling i Købennhavn giver her et bud på, hvordan konksneglene bedst tilberedes.

På TV 2 Lorry kan du i aften se mere om konksneglene og erhvervsfiskerne i Nordsjælland, der har fået øjnene op for den nye eksportvare. Det er i Søndagsmagasinet i nyhedsudsendelsen kl. 19.30 - hvis ikke du kan vente så længe, kan det også ses her på hjemmesiden.

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version