Mad med tang: Sådan laver du det nemt og lækkert
Her får du to opskrifter, der indeholder tang, som er nemme at lave, og som smager lækkert.
Hun holder foredrag om tang, hun høster tang, hun sælger tang og så er hun også medforfatter på en kogebog om tang.
Jo, Anita Dietz fra Værløse har en stor passion for de store havalger, som både er sunde og lækre at spise, og som går under betegnelsen 'superfood'.
Vi har fået lov til at bringe to opskrifter fra kogebogen ’Tang – et hav af mad’, som kok og kostvejlederAnita Dietz har skrevet sammen med Liselotte Kira Gregers Andersen, hvor de to forfattere - udover opskrifter - giver et indblik i de forskellige tangarter og hvordan man selv høster dem.
En sund og intens snack
Den ene opskrift fortæller, hvordan du nemt laver særlige tang-chips.
- Jeg anbefaler chipsene, fordi de smager skønt og er nemme at lave. Den passer bare til det hele, især som snack til en kold øl eller hvidvin. Og i forhold til almindelige chips, så er det en sund snack, som både ser flot ud og smager meget intenst, siger Anita Dietz.
Den anden opskrift er muslingesuppe med tang og grillet fisk, som tager lidt længere tid at lave, men som er en ret, Anita Dietz elsker.
- Den her ret er min favorit. Suppen bliver meget intens i smagen med kombinationen af citron, muslinger og tang. Tangen giver umami og en god saltsmag, og så giver det retten noget at tygge på, fordi tangen har mere bid end de bløde muslinger.
Her køber du tang
Hvor køber man tang? Det spørgsmål trænger sig nok på hos en del. De fleste har nok set sushi-tang i supermarkederne, men hvor finder man eksempelvis frisk eller tørret sukker- og blæretang?
- Man kan spørge efter tang hos sin fiskehandler, men ellers forhandler Føtex Food også med tang. Derudover kan det købes i de fleste helsekostbutikker, og man kan finde det forskellige steder på nettet, hvor man også kan finde min webshop, siger Anita Dietz.
Herunder følger de to opskrifter. Husk at følge anvisningerne på pakken, for man skal helst ikke spise for meget tang flere dage i træk på grund af det høje indhold af jod.
Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version