Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Cityringen får opmærksomhed i udlandet

Det er dog ikke udelukkende størrelsen og skønheden, der imponerer CNN. Tilgængeligheden er også i top, lyder det.

13. dec 2019, kl. 06:59 af · ·

Siden den nye metrolinje Cityringen åbnede, har den løbende trukket overskrifter i danske medier. Men nu har det nyåbnede transportmiddel også fået opmærksomhed i udlandet.

Både "smuk" og "effektiv" bliver metrolinjen kaldt i en artikel fra CNN Travel, der fortæller historien om det københavnske kæmpebyggeri, der ifølge mediet er smart i den danske ”hygge-indbydende vintertid.”

Det er især æstetikken ved de nybyggede stationer, der lægges vægt på. CNN fremhæver Frederiksberg Allé station som et eksempel, der med sine grønne vægge spiller sammen med stationens udendørsområde med park og træer. Og så lægges der vægt på omfanget af det underjordiske projekt.

Det Københavnske byggeri er det næststørste metroprojekt i Europa lige nu - kun overgået af Crossrail-projektet i London.

Det er dog ikke udelukkende størrelsen og skønheden, der imponerer CNN. Tilgængeligheden er også i top, lyder det. I metrolinjen er der nemlig mulighed for at medtage danskernes favorittransportmiddel: Cyklerne.

Et lille skår i glæden bliver der dog også sat spot på i slutningen af den ellers henrykte artikel. CNN Travel lader det ikke gå ubemærket hen, at det store byggeri ikke formåede at holde sig indenfor det afsatte budget.

Den nye metrolinje har kostet 25,3 milliarder kroner at bygge. Dermed endte projektet med at være 10,5 procent dyrere end forventet, hvilket svarer til 2,65 milliarder kroner.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version