Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Klapjagt på hjemløse, siger Enhedslisten om ønske om at fjerne Fredens Havn

Selvom der er problemer med skibsvrag og skrald, så bør Fredens Havn bestå, mener Enhedslisten på Københavns Rådhus, der kalder retorik mod beboere en klapjagt mod hjemløse.

07. nov 2018, kl. 14:59 af · ·

Når overborgmester Frank Jensen med opbakning fra Dansk Folkeparti på Christiansborg varsler planer og et ønske om at rydde klyngebådene kaldet Fredens Havn ved Christiania, er de med til at drive klapjagt på hjemløse.

Det mener Enhedslisten på Københavns Rådhus, der i stedet gerne ser, at bådkolonien består.

- Det, som Frank Jensen og Dansk Folkeparti har gang i, er, at gøre København til en V.I.P.-klub. Der er færre og færre steder i byen, hvor der er plads til hjemløse og skæve eksistenser. Det her lugter af en klapjagt på hjemløse, siger Ulrik Kohl fra Enhedslisten, der er medlem af teknik- og miljøudvalget og partiets talsperson på sagen.

Ulrik Kohl bor selv i området ved Fredens Havn. Han kan ikke genkende det billede, andre naboer tegner af stedet som urent.

- Jeg oplever tit en vilje hos beboerne i Fredens Havn til at samle skrald op, som i øvrigt ofte kommer drivende dertil andre steder fra. Jeg har flere gange set, at vrag er blevet hevet op med håndkraft, siger Ulrik Kohl.

Han anerkender dog, at Erdkehlgraven har et affaldsproblem. Men det er et problem, som kommunen bør tage ansvaret for.

- Der trænger gevaldigt til at blive ryddet op i de vrag, der ligger der, mens der selvfølgelig også skal gøres noget ved affaldsproblemet. Men de mennesker, der bor der, de er ikke menneskeligt affald, der ska ryddes. Tværtimod er de borgere med rettigheder, selvom de måske ikke har råd til at købe sig en villa, siger Ulrik Kohl.

Københavns Kommunes hjemløseenhed vurderer, at der opholder sig omkring 40 personer mere eller mindre permanent i bådsamlingen.

Overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet har tidligere udtalt, at en by som København skal være i stand til at huse eksistenser som dem i Fredens Havn.

- Dem skal vi selvfølgelig hjælpe. Det er ikke det. København skal kunne rumme de mennesker, men vi vil bare ikke have, at det ender som et slumområde i Erdkehlgraven, siger Frank Jensen.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version