Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Reporter tester strømmen på stedet, hvor tre børn var i alvorlig ulykke

TV 2s reporter lod sig onsdag drive til havs under opsyn for at illustrere, hvor farligt havet kan være.

30. jul 2020, kl. 07:10 af · ·

Tre brødre på seks, otte og 11 år blev tirsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet, efter de blev grebet af strømmen ved stranden i Hornbæk og drev til havs mod Sverige.

Børnene var blevet fanget i et såkaldt hestehul - også kendt som et revlehul, der er en fordybning i strandens revler, hvor der kan være en udadgående strøm, der fører vandet tilbage ud i havet.

Onsdag tog TV 2s reporter Brian Lindhoff til den nordsjællandske by, hvor han under opsyn af en livredder svømmede ud til et hestehul for at teste på egen krop, hvor svært det er at komme tilbage til kysten.

Brian Lindhoff, der betegner sig selv som en habil svømmer, blev overrasket over havets kraft, da han først skulle svømme væk fra hestehullet.

- Jeg forsøgte at svømme ind med rygcrawl og brystsvømning, men uanset hvad kom jeg ingen vegne. Til sidst kom bølgerne ind over hovedet på mig bagfra, så jeg ikke kunne få luft, og det stressede mig yderligere, sagde Brian Lindhoff, da han igen var reddet i sikkerhed på stranden i Hornbæk.

Se TV 2s reporters reaktion, da han er reddet i land efter at have svømmet ved et hestehul.

- Bevar roen

De tre drenge kom i knibe ud for Hornbæk Strand på et sted, hvor der ikke var livreddere.

TV 2 har ikke kunnet få opdateret sundhedstilstanden på de tre drenge, men den ene af de tre brødre kunne selv svømme i land, mens en livredder fik bragt de to andre ind.,

Til TV 2s reporter fortæller cheflivredder John Mogensen fra Livreddertjenesten Nordsjælland, at man er opmærksom på adskillige hestehuller ved Hornbæk Havn:

- Som udgangspunkt skal man være varsom med at bade ved stensætninger, siger han.

Der er flere tusinde revlehuller langs de danske kyster, og ifølge livredderen sker episoderne som regel for børn.

- Man skal have talt dem til ro og minde dem om, hvad de har lært. Driv med og svøm ind langs med stranden og derefter ind til land igen, siger han.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version