Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Far til glemt barn i skov: "Han sagde, Far, jeg er bange for mørket"

En to-årig børnehave-dreng blev glemt i to en og halv time i en skov i Ishøj. Nu flytter forældrene deres søn til en ny børnehave.

29. nov 2016, kl. 17:22 af · ·

I to og en halv time blev en en to-årig dreng efterladt helt alene i en udflytterbørnehave i Ishøj mandag, da resten af børnehaven var taget hjem til København. 

Børnehaven opdagede først det forsvundne barn, da hans mor kom for at hente sin to-årige søn, der ikke var i børnehaven. 

Det fortæller den to-årige drengs far, Peter Kjær til Ekstra Bladet. 

- Min kone kom for at hente Sebastian, og da personalet ser hende, kan hun godt se, at de bliver lidt forvirrede, siger Peter Kjær.

Pædagogerne tjekkede det elektroniske ind- og udtjekningssystem og så, at Sebastian var blevet hentet. Men det passede ikke. 

- Der står, at han er hentet af mig klokken kvart i fire, men jeg har altså ikke hentet ham, siger Peter Kjær og tilføjer, at først der opdager pædagogerne, at hans søns navn mangler på afkrydsningslisten. 

Ventede på en trappe i 2,5 timer

Da det gik op for pædagogerne og Sebastians forældre, at den to-årige var blevet efterladt, ringede man 112, og Peter Kjær og hans kone drønede mod Ishøj i en taxa. 

Politiet fandt ham kort før forældrene ankom. Den to-årige sad grædende og ventede på en trappe. 

- Han græd og var kold, men ellers var han okay, siger faren til Ekstra Bladet og tilføjer, at sønnen stadig taler om episoden dagen efter. 

- Han fortæller, at politiet kom og reddede ham, og så siger han: "Far, jeg er bange for mørke", fortæller Peter Kjær. 

Flyttede sønnen til ny børnehave dagen efter

Peter Kjær er dybt forarget over situationen, og da Børne- og Ungdomsforvaltningen kontaktede ham og tilbød sønnen en ny instutitionsplads allerede dagen efter, takkede han ja. 

- Vi blev kontaktet af Børne- og Ungdomsforvaltningen, da vi kom hjem i går, og sent i aftes fik vi tilbudt en ny institutionsplads med virkning fra i dag, siger han til Ekstra Bladet. 

Den to-årige Sebastian holder fri fra børnehave torsdag, så han kan komme sig over episoden.

Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune kalder episoden for en "dybt beklagelig fejl". Lederen af børnehaven ikke ønsker at udtale sig. 

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version