Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Friluftsprojekter støttes med en kvart million kroner

Friluftsprojekter i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan samlet se frem til at modtage over 250.000 kroner i støtte af Friluftsrådet.

29. dec 2018, kl. 07:00 af · ·

Indkøb af hængekøjer til et årligt sov-ude-arrangement i København, madlavning i det fri for spejdere i Køge og en ny bålhytte samt to sheltere i Hillerød. 

Sådan lyder nogle af de projekter, som snart kan se frem til at modtage støttekroner fra udlodningsmidler til friluftsliv, som bliver uddelt af Friluftsrådet flere gange om året.

 

Syv ildsjæleprojekter 

I alt 183.000 kroner skal fremover gøre friluftslivet endnu bedre i Region Hovedstaden, end det er i dag.

Pengene bliver fordelt mellem fem forskellige projekter, som hver især understøtter et friluftsmæssigt formål.

Blandt projekterne i hovedstaden finder man blandt andet natursommerlejre for børn og unge, cykelture i naturen for pædagogstuderende med psykiske funktionsnedsættelser og sansehaver, der skal etableres af lokale beboere og psykiske sårbare unge.

Kernen i de forskellige projekter er, at de bliver skabt af lokale og frivillige folk, der ikke kun brænder for naturen, men også har lyst til at skabe nye muligheder, som man kan opleve den på.

- De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri, siger direktør i Friluftsrådet, Jan Ejlsted, i en pressemeddelelse.

Forskellige friluftstemaer 

Også to projekter i Køge Kommune kan se frem til at modtage en god håndfuld støttekroner.

Det ene projekt skal sikre, at spejderene kan lave mad i det fri, hvorimod det andet projekt skal gå til afholdelse af kurser for spejderledere om naturaktiviteter.

De to initiativer bliver støttet med henholdsvis 20.000 og 50.000 kroner.

Der bliver uddelt støttekroner flere gange om året af Friluftsrådet. Næste ansøgningsfrist er den 1. februar 2019, hvor der kan søges tilskud indenfor fire temaer. 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version