Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Minister forsvarer planer om læreruddannelse i Helsingør

Ny læreruddannelse i Helsingør får kritik af uddannelsesinstitution og opposition, men innovationsminister Sophie Løhde ryster ikke på hånden af den grund.

22. jan 2018, kl. 06:15 af · ·

Regeringens plan om at flytte en række lærerstuderende til Helsingør har fået kritik af blandt andet Professionshøjskolen UCC selv, der skal stå for uddannelsen.

Efter udflytningsplanen blev offentliggjort i den forgangne uge, lagde uddannelsesinstitutionens rektor Laust Joen Jakobsen ikke skjul på, at det brød med alle planer.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Institutionen ville hellere lægge læreruddannelsen i Hillerød, hvor professionshøjskolen i dag har en række uddannelser.

Men det er netop argumentet for at lægge det ud i en anden del af Nordsjælland, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde til avisen. 

- Det handler om at få en bedre geografisk fordeling. I dag er der allerede en række videregående uddannelser i Hillerød, og for mig er det væsentlige, at flere unge får mulighed for at uddanne sig, siger Sophie Løhde, V.

Plan om læreruddannelse i Hillerød lagt på is

Professionshøjskolen har allerede meritlæreruddannelsen i Hillerød, som ifølge rektoren skulle fungere som en forløber for en egentlig læreruddannelse i Hillerød. Nu må man lægge de planer på is. 

Innovationsministeren vil ikke gå ind i de detaljer i sagen, da flytningen stammer fra et forslag hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor Søren Pind, V., er minister.

Tidligere undervisningsminister Christine Antorini, Soc.dem., frygter effekterne af at lave en lille satellit-uddannelse i Helsingør.

- Der er et godt, stærkt uddannelsesmiljø i Hillerød, som giver basis for at lave forløb på tværs. Derfor er det vigtigt at samle uddannelserne, siger hun. 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version