Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Politi advarer: Nordsjællandske kvinder svindles med romantik

Nordsjællands Politi oplever mange anmeldelser om såkaldte 'romance scams' på nettet.

14. sep 2017, kl. 08:17 af · ·

De fleste af os modtager med jævne mellemrum venneanmodninger på Facebook fra folk, vi ikke kender, og det kan altså koste dyrt at indlede et venskab med en udenlandsk svindler.

Det har flere nordsjællandske kvinder oplevet den seneste tid. Derfor advarer Nordsjællands Politi nu i en pressemeddelelse om såkaldte 'romance scams'. 

I pressemeddelelsen beskriver politiet, at kvinderne ofte modtager en venneanmodning på Facebook fra en fremmed mand. Herefter indleder vedkommende en samtale og sender romantiske beskeder til kvinderne. 

Når dialogen imellem parterne har stået på i en længere periode, beder gerningsmændene så om at få overført penge til en bankkonto. Det kan være under påskud af, at de skal betale et sygehusophold, indløsning af en særlig pakke, økonomisk bistand i forbindelse med en god forretning i Dubai eller noget helt fjerde. Fælles for alle påstandene er dog, at det er svindel, skriver Nordsjælland Politi. 

- Gerningsmændene er meget tålmodige i deres arbejde med at opbygge et tillidsbånd til deres ofre, og det er formentlig en af hovedårsagerne til, at de lykkes med deres forehavende. Set i bakspejlet kan ofrene godt se, at alarmklokkerne burde have ringet, men på grund af tillidsbåndet har de ikke studset over faresignalerne, imens dialogen stod på, siger politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi i pressemeddelelsen. 

De seneste anmeldelser, som politiet har fået, har svindlen foregået via Facebook, men politiet oplyser, at man også skal være opmærksom på andre sider såsom andre sociale medier eller klassiske dating-hjemmesider.

- Uanset om vi taler sociale medier eller ”den virkelige verden”, bør man altid have en sund portion skepsis, hvis man uopfordret bliver kontaktet af en fremmed person. Vi skal naturligvis stadig kunne lære nye mennesker at kende på den ene eller den anden måde, men man bør være opmærksom på eventuelle signaler om, at noget måske er galt, siger Lau Thygesen.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version