Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

I dag åbner 'Amarminoen': "Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse"

En ny 24 kilometer lang vandrerute igennem Naturpark Amager er nu åbnet. Det er en helt unik oplevelse med plads til fordybelse, lyder det fra naturvejleder.

09. okt 2020, kl. 10:48 af · ·

Elsker du natur, og savner du måske nogle lidt længere vandringsmuligheder i Københavnsområdet?

Så fortvivl ej, for i dag åbner en ny 24 kilometer lang vandrerute igennem Naturpark Amager.

- Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, nemlig at skabe et tilbud til alle hovedstadens borgere om at opleve Naturpark Amager. Der er mange, der ikke kender området, og nu er der skabt en gylden rute, siger naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen.

Vandreruten hedder Amarminoen, og er en pendant til verdens længste pilgrimsrute ved navn Caminoen. 

Alsidighed og plads til fordybelse

Vandreruten strækker sig fra DR Byen i nord til Dragør i syd. Og ifølge Jes Aagaard kan man se frem til en alsidig og forskelligartet naturoplevelse med plads til fordybelse.

- Jeg tror, den rammer ind i en tidsånd, hvor vi har brug for fordybelse og afkobling, og det kan sådanne ruter. Det giver en refleksionskraft, som ikke sker over en café latté i byen, fortæller han. 

I det hele taget slår han et slag for naturen i sig selv.

- Det er en utrolig afvekslende naturoplevelse, der indeholder mange stemninger, hvor man går fra det urbane, til Kalvebod Fælled der minder om vadehavet, birkeskove og Øresundskysten til sidst, forklarer Jes Aagaard.

Han understreger, at det er helt op til den enkelte, om man går fra syd til nord eller omvendt.

Mulighed for smutveje

Hvis 24 kilometer er i overkanten, så er der også mulighed for at brede turen ud over flere etaper.

- Man kan sagtens forkorte den, og tage en metro eller bus tilbage, men man kan også bide den over i to og bruger nogle af de lejrpladser Naturpark Amager har, siger Jes Aagaard.  

Ruten er godt skiltet undervejs med særlige "Amarmino"-skilte. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

En unik fortælling

Ruten har været flere år undervejs. Det er også Jes Aagaard, der er idémanden bag projektet. Ifølge ham, var det vigtigt, at Naturpark Amager fik skabt en struktur på den natur, området har. 

- Ruten var vigtig at lave, fordi Naturpark Amager råder over 3500 hektar ægte natur, og har en naturhistorie som ikke mange hovedstader kan fortælle. Og det var der behov for at få en struktur på gennem en rute, og med den har vi nu fået skabt en vej ind i fortællingen, lyder det fra Jes Aagaard. 

Bag ruten står partnerskabet i Naturpark Amager, der består af Naturstyrelsen, By & Havn, Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version