Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Bilister taget med ekstreme hastigheder i København - politiet holder øje med dig hele ugen

Weekenden har budt på en række sager medd voldsomme overtrædelser af hastighedsbegrænsningerne i København. Rigspolitiet sætter i denne uge fokus på fartglade bilister.

21. sep 2020, kl. 18:16 af · ·

En række bilister i københavnsområdet har i de seneste par dage overtrådt hastighedsgrænserne i helt ekstrem grad - og flere af dem måtte efter at være blevet standset af politiet forlade stedet til fods - uden kørekort.

Københavns Politi oplyser på Twitter, at de i weekenden standsede en bilist, der kørte med vanvidsfart på Kalvebod Brygge.

Her er hastighedsgrænsen på 60 kilometer i timen, men bilisten trådte så hårdt på speederen, at politiet registrerede en hastighed på 143 kilometer i timen. Hans kørekort blev inddraget på stedet.

Også på Lyngbyvejen var den gal i weekenden. Her er der over en strækning en hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen. Men fire bilister valgte at se meget stort på det og blev taget med henholdsvis 126, 124, 123 og 122 kilometer i timen.

Og da de dermed alle havde overskredet den tilladte hastighed med 100 procent, fik de omgående kørekortene inddraget - og måtte forlade stedet til fods.

Ekstra fokus i denne uge

I denne uge sætter alle landets politikreds fokus på de lidt for fartglade bilister.

Det er dog ikke kun vanvidsbilister, der er i søgelyset, når Rigspolitiet i denne uge gennemfører en landsdækkende kontrol af bilisternes hastigheder.

For i 62 procent af dødsulykker, hvor hastigheden har haft indflydelse på ulykken, er det en mindre hastighedsovertrædelse, der har været tale om. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse om ugens fartkampagne. 

- Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han fastslår videre, at selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version