Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Her kæmper skoleleder for at blive klar til åbning efter påske: Ikke bare lige til højrebenet

Regeringens beslutning om at genåbne skoler giver travlhed og usikkerhed på Blovstrød Skole. Formanden for Danmarks Lærerforening tvivler på, at alle skoler bliver klar til at åbne efter påske.

08. apr 2020, kl. 10:29 af · ·

Der er blevet travlt i Allerød Kommune efter statsminister Mette Frederiksen mandag løftede sløret for, hvordan genåbning af landets skoler skal foregå. 

Blandt andet på Blovstrød Skole har skoleleder Anna Recinella fået nok at se til, så hun kan gøre klar til, at der igen kommer elever på skolen. Men der er meget forberedelse, da visse forbehold skal tages.

- Vi er nede i et tankesæt, som man normalt slet ikke arbejder med på en skole, så det er også nye tanker og nye måder at organisere skolen på, som ikke bare ligger til højrebenet for os, men vi knokler på, siger Anna Recinella til TV 2 Lorry.

Mange retningslinjer skal følges

Eleverne fra 0. til 5. klasse skal vænne sig til en anden hverdag i skolen, for myndighedernes retningslinjer skal følges.

- Det vil være, at man kan opdele klasserne i mindre hold, så de er færre sammen og tænke i at have flere lokaler til rådighed og være udenfor så meget som muligt samt øget rengøring og øget fokus på hygiejne, forklarer Anna Recinella.

Retningslinjerne for, hvordan børnene skal færdes, når de igen starter i skole efter påske, er fastsat af Sundhedsstyrelsen og er først sent tirsdag aften. Det mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, ikke er optimalt.

- Det havde været rigtig hensigtsmæssigt, at vi havde haft de retningslinjer samtidig med at statsministeren kom med sin tale, siger han til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen

Tvivler på alle skoler kan åbne

Et af kravene i det nye retningslinjer lyder, at der skal bruges håndsprit eller sæbe. Men håndsprit har Anna Recniella ikke mere af.

- Jeg har afleveret mine værnemidler til et plejecenter, fordi de stod og havde behov for det, mere end jeg havde, fortæller hun.

Med de mange retningslinjer, der skal følges, tvivler Anders Bondo Christensen på, om samtlige skoler i Danmark kan åbne efter påske.

- Det tror jeg ikke, de kan, og jeg har lige hørt Thomas Gyldal Petersen (formand for Kommunernes Landsforenings Børne- og Undervisningsudvalg) sige, at det er elevernes sikkerhed, som har første prioritet, og kun når man har opfyldt de retningslinjer 100 procent, så bliver skolerne åbnet, siger Anders Bondo Christensen.

Senere onsdag skal Anna Recinella have møde med skoleledelsen om de netop offentliggjorte retningslinjer. Her vil de tage stilling til, om det er muligt at overholde dem alle samt sandsynligheden for at åbne Blovstrød Skole onsdag efter påske.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version