Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Drive in-biograf åbner i København

Slut med at sukke efter at se film på det store lærred. Ny drive-in biograf med plads til mellem 150 og 200 biler åbner i København, men kun for en stund.

01. maj 2020, kl. 18:25 af · ·

Coronakrisen har været en drøj omgang for mange filmelskere, eftersom landets biografer har været lukkede i efterhånden mange uger.

Men den kommende halvanden uge behøver man ikke længere at se langt efter en biograftur.

Fra 2. maj til 11. maj kan man nemlig komme en tur i drive in-biograf ved Nordhavn i København. Det er Cinemateket og Meyers, der er gået sammen om initiativet, som har fået navnet ’Verdens bedste køretur’, og hvor store filmklassikere kan nydes fra bilen, skriver de i en pressemeddelelse.

Lyden fra filmene kommer via bilradioen, og der vil blive serveret mad gennem bilruderne.

- Biograferne lider i øjeblikket - og det samme gør publikum. Med den nye pop-up drive-in-bio håber jeg, at folk, trods den naturlige afstand mellem bilerne, vil blive mindet om den følelse af fællesskab og samvær, som biografoplevelsen står for, og som vi åbenlyst sulter efter. Det her er det tætteste, vi kommer for tiden, og det skal nok blive sjovt, siger Filminstituttets vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet!

Plads til op mod 200 biler

Otte forskellige filmklassikere - heriblandt 'Thelma & Louise', 'Pulp Fiction', 'Mine Aftener i Paradis' og 'Blinkende lygter' - er på plakaten i den midlertidige biograf ved Tunnelfabrikken i Nordhavn, hvor der vil være plads til mellem 150 og 200 biler.

Du kan se det fulde filmprogram længere nede i artiklen!

Meyers kokke fra Restaurant SULT i Cinemateket, der skulle have genåbnet efter længere tids renovering samme dag, som Danmark begyndte at lukke ned, sørger for forplejning i ægte drive-in-stil.

Således bliver der langet friterede arancini-riskugler, Big Kahuna Burgers (ja, den fra 'Pulp Fiction') og cheesecakes med rabarber ind gennem bilruden.

Initiativ udtænkt på få uger

Initiativet er udtænkt, planlagt og koordineret på få uger via en ivrig mailkorrespondance og online-møder mellem de bærende kræfter fra Det Danske Filminsitut, foreningen Apple Flower Festival og Meyers, og det glæder sidstnævntes grundlægger, Claus Meyer.

- Når man virkelig godt kan lide at skabe øjeblikke, der glæder andre, så bliver man sat noget tilbage af corona. Men så opstår der heldigvis nye idéer, som man kan gribe. Jeg håber, at vi med drive-in biografen kan skabe en oplevelse, som folk vil mindes længe, og samtidig bidrage til at give folk lyst til at gå lidt mere i biografen, når Danmark åbner op igen, lyder det fra Claus Meyer.

Se det fulde filmprogram herunder

Thelma & Louise, Lørdag den 2. maj kl. 21:15. Engelsk dialog

Pulp Fiction, søndag den 3. maj kl. 21:15, danske undertekster

Casablanca, mandag den 4. maj kl. 21:15, danske undertekster

Taxi Driver, tirsdag den 5. maj kl. 21:15, engelsk dialog

Mine aftener i paradis, onsdag den 6. maj kl. 21:15, danske undertekster

Blinkende lygter, torsdag den 7. maj kl. 21:15, danske undertekster

Festen, fredag den 8. maj kl. 21:15, dansk tale

Filmene til d. 10. og 11. maj vil være re-runs af de foregåen de dages to mest populære film.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version