Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Vinbønder jubler over rekordhøst: Kom indenfor i et vineri

En sommerhed september gav de danske vinavlere den bedste høst nogensinde.

23. okt 2016, kl. 17:24 af · ·

Årets danske vinhøst slår alle rekorder i både mængder og kvalitet. Den bedste høst nogensinde, lyder det fra erfarne vinproducenter.

Jean Becker er en af de vin-entusiaster, der er svært godt tilfreds i disse dage. Han er en del af andelsforeningen Frederiksborg Vin, der har plantet cirka 1400 rødvinsstokke på en vinmark vest for Hillerød. 

- Kvaliteten er absolut god. Vi har en vældig god høst både mængdemæssigt, men også kvalitetsmæssigt, siger Jean Becker til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi har lov til i Danmark at tilsætte sukker for at hæve alkoholprocenten med op til to, men det behøver vi slet ikke i år. 

Når druerne herhjemme undtagelsesvis er søde nok i sig selv, behøver vinproducenten ikke at tilsætte sukker. Det giver bedre og mere komplekse vine, der minder om dem, vi kender fra varmere himmelstrøg.

Jean Becker fortæller, at andelsforeningen i år har høstet 40 procent flere druer end normalt.

- I alt er der her i vineriet indgået 6,5 tons druer i høsten, og en god tommelfingerregel er, at et kilo druer er lig med en flaske vin, siger han til TV 2 Lorry. 

Danmark blev først godkendt til at sælge danskproduceret vin i 2000. Dengang var der seks producenter. I dag er der omkring 1200 medlemmer af vinavlerforeningen. De fleste er dog hobbyavlere.

Jean Becker er tidligere formand for vinavlerne i Danmark.

Se meget mere i afspilleren ovenfor 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version