Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Nu er metro til Nordhavn åben - her er alt, du skal vide om M4

Lørdag morgen oplyser Metroselskabet, at M4 Nordhavn nu er åben. København får dermed to ny metrostationer og flere tog gennem Indre By, når M4 Nordhavn åbner lørdag den 28. marts 2020.

28. mar 2020, kl. 06:59 af · ·

Den nye metrolinje M4 Nordhavn er nu åben. 

Det oplyser Metroselskabet på Twitter lørdag morgen omkring klokken 10.

"M4: Er nu åben, men vi opfordrer alle københavnere til at blive hjemme og holde sig fra at tage metro, med mindre det er strengt nødvendigt," lyder det.

Selvom selve åbningen af M4 Nordhavn sker i absolut stilhed som følge af coronakrisen - og i det hele taget vil få meget mindre omtale på grund af den verdensomspændende virus - er der tale om et markant milliardbyggeri i Københavns historie, der nu står færdigt og er klar til at transportere tusindvis af borgere rundt i hovedstaden. 

Metroselskabet oplyser, at åbningen skal gøres så uinteressant som muligt, så færrest mennesker muligt forsamler sig. Metroselskabet har på forhånd derfor indtrængende bedt folk om at holde sig væk. 

- På lørdag sker der ingenting. Der åbner en metro til dem med blandt andet kritiske sundhedsfunktioner, der har brug for den. Og hvis der er nogen, som meget gerne vil på udflugt og se, hvordan den ser ud, så appellerer jeg virkelig til, at de venter med at gøre det til efter den 13. april, siger administrerende direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen, med henvisning til datoen for ophør af myndighedernes midlertidige nedlukning af Danmark.

Så bliv hjemme og lad TV 2 Lorry her give dig overblik over alt, du skal vide om den nye metrolinje.

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version