Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Lokale kandidater vil gøre betalingsbro gratis

Aftalen var at Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde fjord skulle financieres delvist gennem brugerbetaling. Men lokale kandidater på tværs af partierne vil nu bruge penge på at gøre den gratis.

04. jun 2019, kl. 13:28 af · ·

Alle partierne, undtagen Enhedslisten, står bag den trafikaftale, som i sin tid sikrede, at der blev bygget en forbindelse over Roskilde Fjord. Aftalen var, at staten skød 600 mio. kr. i byggeriet, mens de resterende 1,4 mia. kr. skulle finansieres via brugerbetaling på 14 kr. pr. personbil og 41 kr. pr. lastbil. 

Men især nordsjællandske kandidater, der stiller op i valgkredse som Egedal og Frederikssund tæt ved broen er parate til at afskaffe brugerbetalingen og finde de 1,3 mia. kr. et andet sted.

Det fremgår af en rundspørge blandt fremtrædende kandidater, der ser ud til at have gode chancer for at blive valgt ind i en af hovedstadsområdets fire storkredse.

Her forholder de sig til, om de mener, at det indenfor fem år skal være gratis at køre over Kronprinsesse Marys Bro.

Markant tilslutning til gratisbro fra Frederikssund- og Egedalkandidater

Venstres Sophie Løhde, der stiller op i Egedalkredsen og Hans Andersen fra Frederikssundskredsen er begge imod brugerbetalingen: 

- For mig er det urimeligt, at den nye bro skal finansieres via brugerbetaling. Men desværre er der nok ikke et politisk flertal for at ændre på det, lyder det fra Sophie Løhde.  

I den borgerlige blok vil også den Konservative spidskandidat i Nordsjælland Mette Abildgaard finde penge til gratis bropassage. Hun stiller op i Egedalkredsen, Frederikssundkredsen og Rudersdalkredsen:

- Ja - meget gerne! Det vil jeg arbejde for, da det ganske simpelt ikke er fair, at det kun ét sted i Danmark skal koste penge at krydse en bro inden for en og samme kommune, skriver Mette Abildgaard i sit svar. 

Hos Socialdemokraterne vil otte af ti kandidater, der har svaret, holde fast i aftalen og ikke finde 1,3 mia. kr. et andet sted for at gøre Kronprinsesse Marys bro gratis for brugerne.  

Men Rasmus Stoklund Holm-Nielsen, der stiller op for Socialdemokratiet i Frederikssundkredsen og David Trads, der stiller op i Egedalkredsen mener også, det skal være gratis at få bilen over broen.

- Jeg mener ikke, at det er rimeligt, at lige præcis de lokale beboere i det her område, skal betale for at køre over broen, siger David Trads, der stiller op i Egedalkredsen.

Også hos De Radikale går den lokale kandidat Kristian Heegaard ind for at det skal væres gratis at køre over broen. Han stiller op i Fredensborgkredsen og Frederikssundkredsen:

- Ja, ingen andre steder er der brugerbetaling på at køre rundt i egen kommune, siger Kristian Heegaard. 

Læs her, hvad kandidater i de 13 partier har svaret til spørgsmålet om det indenfor 5 år være gratis at køre over Kronprinsesse Marys bro:

 

 

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version