Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Politiets råd: Sådan undgår du tricktyveri

Sammen med en stribe kommuner og butikscentre intensiverer Nordsjællands Politi kampen mod tricktyve.

13. sep 2016, kl. 07:36 af · ·

Nordsjællands Politi er sammen med en række kommuner og butikscentre gået til kamp mod tricktyverier.

Et af midlerne er at uddanne butikspersonale og medarbejdere i hjemmeplejen. Desuden skal oplæg i udvalgte aktivitetscentre være med til at lære borgerne, hvordan de undgår at blive ofre for et tricktyveri.

- Vi ser desværre, at tricktyvene bliver mere og mere udspekulerede, både når der er tale om tyverier fra borgere, der er ude at handle og borgere, som bliver narret til at lukke fremmede ind i deres hjem, siger vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen, Nordsjællands Politi i en pressemeddelse. 

Med kampagnen håber Nordsjællands Politi at kunne ændre den seneste tids tendens, hvor et stigende antal borgere oplever at blive udsat for tricktyveri.

- Tricktyveri er et særligt fokusområde for Nordsjællands Politi. Derfor er jeg glad for, at kommuner og butikscentre har været positive overfor samarbejdet. Tricktyverier kan nok aldrig helt stoppes, men i fællesskab kan vi gøre det sværere for tricktyvene, siger Finn Bernth Andersen. 

Finn Bernth Andersen opfordrer til, at borgerne er opmærksomme på folk, der viser særlig interesse for dem.

- Generelt har borgerne meget stor tillid til hinanden og er også meget hjælpsomme. Men det er altid en god idé at være særlig opmærksom, hvis man bliver kontaktet af folk, man ikke kender, siger han.

 

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version