Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Særlig Coop-butik får bøde for fødevaresjusk

Det koster butikken en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

18. aug 2020, kl. 18:41 af · ·

Den tidligere Fakta i Trekroner ved Roskilde blev i marts sidste år omdøbt til Coop Hverdag som en del af et nyt prøvekoncept fra dagligvaregiganten Coops side.

Navneskiftet har dog ikke forhindret, at butikken har haft problemer med at overholde fødevarereglerne. 

Den 08. august aflagde Fødevarestyrelsen butikken et kontrolbesøg på baggrund af en forbrugerhenvendelse.

Her viste det sig, at der var problemer med både rengøringen og fødevarehåndteringen, hvilket kostede en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

- I køleenhed med pålægsvarer er der på bagvæg og under hylder flere plamager med skimmel, og i køleenhed med fødevarer i grøntområde ligger der hvide skimmellignende plamager på en hylde, skriver Fødevarestyrelsen i deres kontrolrapport.

Den mangelfulde rengøring udløste i sig selv kun en indskærpelse fra Fødevarestyrelsen, hvilket kan oversættes til en løftet pegefinger.

Fødevarehygiejne fik dumpekarakter

Værre stod det til med fødevarehåndteringen, som fik dumpekarakter af Fødevarestyrelsen, fordi en række fødevarer blev opbevaret alt for høje temperaturer.

- Følgende er konstateret: I køleenhed med måltidssalater er køleenheden slukket. Køleenheden måles med kalibreret luftføler til en temperatur på 12,5 grader grader.

- I køleenheden måles med kalibreret indstikstermometer i kyllingesalat med karry en temperatur på 16,6 grader, i en pastasalat med kylling og hvidløg 10,4 grader grader og i en pastasalat med kylling en karry en temperatur på 11,4 grader grader, står der i kontrolrapporten.

Her oplyses det også, at kølemontren indeholdt blandt andet tre pakker Kyllingesalat, seks kyllingesalater med hvidløg, fire pakker pakker Caesar salat og fire pakker måltidssalater med kæmperejer.

Butikken måtte som konsekvens kassere samtlige fødevarer i køleenheden. fremgår det af kontrolrapporten.

To sure smileys på et år

Det er ikke første gang, at Coop Hverdag i Trekroner har været i Fødevarestyrelsens søgelys.

Tilbage i oktober sidste år – blot et halvt år efter butikken blev omdøbt – konstaterede Fødevarestyrelsen store problemer med rengøringen, hvilket fik Coop til at skifte butikschefen ud med en ny.

Siden da har butikken scoret en glad smiley ved to efterfølgende kontrolbesøg. Men på trods af det er det ikke lykkedes at fortsætte den gode stime.

Afdelingschef: Der er sket et uheld

Bettina Ørsnes Larsen, der er afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail hos Coop, erkender, at der er begået fejl, men forklarer, at det skyldes et uheld.

- Vi får bøden ved for høje temperatur i en køleboks, som ved et uheld er blevet slukket. Det er vi selvfølgelig ærgerlige over. Der sidder en kontakt forneden på boksen, som man kan komme til at ramme med foden, så boksen slukkes. Det er vi ved at finde en løsning på, så det ikke sker igen, svarer hun i en mail til TV 2 Lorry.

Hvad angår den haltende rengøring og skimmelplamagerne, svarer Bettina Ørsnes Larsen:

- Ja, den tilsynsførende har bemærket, at rengøringen i en af køleenhederne var mangelfuld. Det har vi fulgt op på med det samme. Derudover har vi nu sat ekstern rengøring på butikken, så vi kan få en glad smiley igen, siger hun.

Coop står bag kæderne Fakta, Irma samt Dagli'Brugsen og Lokal'Brugsen.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version