Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Alternativet: Københavnerne trænger til flere sansehaver

Der er brug for mange flere grønne oaser i byen, mener Alternativets spidskandidat i København, der også vil tænke sansehaver ind i byudviklingen.

02. aug 2017, kl. 18:59 af · ·

Natur på recept er en god idé, mener Alternativets spidskandidat i København.

Niko Grünfeld vil, hvis han til november bliver valgt til Borgerrepræsentationen, kæmpe for flere sansehaver til københavnerne. Både til dem, der er syge, men også til alle andre.

- Vi vil gerne tænke flere sansehaver ind i byrummet og byudviklingen, siger han til TV 2 Lorry og uddyber:

- Vi er ved at udvikle os ud af naturen. Der bliver mindre og mindre af den vilde natur. Jeg tror, vi skal være meget opmærksomme på, at vi ikke mister kontakten med naturen. Derfor tror jeg det er ret væsentligt, at man hele tiden tænker natur ind i byudviklingen og holder fast i den natur, vi har.

- Vi ved, det virker

Han ser gerne, at der bliver flere naturtilbud til eksempelvis stressramte, så de som supplement til andre behandlinger kan nyde godt af eksempelvis sansehaver. For at sikre roen kan det være nødvendigt at skærme de steder af, men også i Københavns parker er det ønskeligt, at naturoplevelserne styrkes med sansehaver, mener Niko Grünfeld.

- Vi ved fra forskningen, at natur har en gavnlig effekt på alt fra kriminelle til stressede borgere. Åbne bålsteder har en indvirkning, mens en tæt nåleskov har en anden indvirkning. Der kommer mere og mere dokumenteret forskning, der viser det, siger han til TV 2 Lorry.

Københavns Kommune kan dog også gøre meget med den natur, der er. Eksempelvis ved at lade være med at bebygge den, påpeger Niko Grünfeld og prikker til en igangværende debat.

- Jeg synes, det er oplagt, at Amager Fælled bevares som den grønne oase, den er, og som et sted, hvor københavnerne kan finde ro og komme ned i tempo. Jeg tror vi undervurderer hvor stor forebyggende virkning, fælleden har, siger han. 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version