Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Vinterens vidundere og vanskeligheder: Overraskende hemmeligheder

Opdag vinterens hemmeligheder! ❄️🔍 Fra betagende snefald til isglatte udfordringer, dykker vi ind i hjertet af sæsonens vejr. 🌨️🚗 Lær om meteorologers forudsigelser og smarte løsninger til vinterens vilde vejr.

09. mar 2023, kl. 14:54 af · ·

Danmarks næstmindste kommune har vokseværk. Flere planer om mere byggeri ser dagens lys for at få plads til flere borgere - og skatteydere. En ny lokalliste er født i trods - med kampen mod nybyggeri indgraveret i dåbsattesten. Samtidig har Socialdemokratiet proklameret, at man nu går efter borgmesterposten.

Det kommer dog næppe til at true Det Konservative Folkepartis faste greb om borgmesterkæderne. Partiet har i generationer regeret Vallensbæk Kommune som en mørkegrøn ø i et rødt vestegnshav.

Her er TV 2 Lorrys analyse af kommunalvalget i Vallensbæk Kommune:

Hvad er der på spil?

Det Konservative Folkeparti mister deres absolutte flertal, hvis de blot går et mandat tilbage. Derfor kan man sige, at borgmesterposten er på spil. Men meget taler dog for, at det mest spændende bliver, om Det Konservative Folkeparti vælger at konstituere sig alene eller med et eller flere andre partier.

Hvem er favoritten og hvorfor?

Det Konservative Folkeparti sidder tungt på magten og meget skal gå galt, hvis ikke borgmesteren efter næste valg igen hedder Henrik Rasmussen (K).

Hvem er førsteudfordreren og har denne en chance?

Socialdemokratiet stiller igen med Søren Wiborg (S) som frontfigur.




Men hvad kommer så til at fylde i valgkampen?

Mens det er svært at se, at et politisk emne kan få decideret afgørende betydning for valgresultatet, er der dog særligt et politisk tema som kan føre til ophedet debat:

Byudvikling:





Hvordan forløb konstitueringen ved valget i 2017?

De Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgik en aftale om, at DF fik en plads i Økonomiudvalget, selvom de ikke var berettiget til det, mens Socialdemokratiet til gengæld fik 1. viceborgmesterposten. Det ville gøre det kommunale samarbejde stærkere, mente De Konservative.




Hvordan har byrådet fordelt pengene i de seneste års budgetter?




Hvem har indgået valgforbund forud for valget den 16. november i år?


Dommen:

Henrik Rasmussen og Det Konservative Folkeparti vil efter kommunalvalget atter indtage borgmesterkontoret. Det kan dog blive interessant at se, om det kommer til at ske med et absolut flertal, eller om fundamentet kommer til at hvile på opbakning fra et eller flere af byrådets andre partier.

Hvad med de andre partier?






 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version