De putter blomster på vinflaske: ”Vi vil hellere bruge danske råvarer i stedet for druer”

På en gård ved Lynge i Nordsjælland går Søren Damgaard og Morten Haukaas og høster hyldeblomster. Begge har en kokkeuddannelse, men de har nu lagt faget på hylden for at lave vin af blomster, ukrudt, slåen og vilde æbler.

- I stedet for at bruge vindruer så har vi nogle unikke råvarer i Danmark, der virkelig kan noget. Altså jeg elsker vin, men jeg synes stadig, at det meste hvidvin minder lidt om hinanden, og det meste rødvin minder lidt om hinanden. Her er vi ovre på en helt anden smagspalet, siger Søren Damgaard.

Sammen har de startet Copenhagen Winery med missionen om at forvandle danske sommerblomster til mousserende vin. Indtil videre er det blevet til en vin med hvidtjørn, hyldeblomst og syrener. Derudover har de lavet en rosé på æblecider og solbær.

- Grunden til at vi har startet det her blomstereventyr, og at vi vil have det på glas, er en kærlighed til den danske natur, som bare er mega lækker, siger Søren Damgaard.