Ups: LA-valgplakater på tyrkisk betød noget andet end planlagt

Liberal Alliance i Albertslund har hængt valgplakater op med tyrkisk tekst. Men der stod noget lidt andet end planlagt.

Liberal Alliance har taget alternative midler i brug for at samle stemmer til det kommende regionsråds- og kommunalvalg. I Albertslund kan man således se valgplakater med tyrkisk tekst. 

Det var Carl Andersens, der er kandidat for Liberal Alliance i Albertslund, idé. Partiet vil gerne favne langt bredere og også nå dem, der ikke læser dansk. Men noget er gået galt i oversættelse. For på plakaterne står der ikke det, Carl Andersen havde planlagt. 

Carl Andersen forklarede onsdag til TV 2 Lorry, at teksten betød: "Plads til forskellighed". Han kan ikke selv tyrkisk, men havde fået en veninde til at oversætte. 

- Der er god symbolik i, at det er "Plads til forskellighed", der står på de tyrkiske (plakater red.). Så der er en dobbelttydighed i det: Vi (LA, red.) er ligeglade, hvor folk kommer fra, så længe de bare kan tage sig af sig selv og sine, sagde Carl Andersen onsdag. 

Men ifølge Nezaket Şahin, der er uddannet diplomtolk fra Handelshøjskolen i København, betyder teksten på plakaten slet ikke det. I stedet står der: "Der er plads til forandring". 

Også plads til forandring

Carl Andersen er overrasket over oversættelsen. Men han mener heldigvis, at teksten også passer godt på Liberal Alliance i Albertslund. 

quote Der er også plads til forandring i Albertslund

Carl Andersen, kandidat for Liberal Alliance i Albertslund

- Der er også plads til forandring i Albertslund, siger Carl Andersen, mens han smågriner og fortsætter: 

- Det er ikke et budskab, som vi er uenige i, men det var ikke det, som vi gerne ville have, der skulle stå. 

Han forklarer, at hans veninde, som fik til opgave at oversætte teksten, synes, det var vanskeligt at oversætte direkte, men at budskabet var tænkt som: Plads til forskellighed eller frihed til forskellighed. 

Plakaten er blevet trykt i 20 eksemplarer i Albertslund og 20 eksemplarer i Høje Taastrup.